3 Mart 2010 Çarşamba

C'est Si Bon

(Resimde gördüğünüz kız Didem. Kendisi bir barkeeper.)
C'est si bon.
Çünkü bugün para kazandık.
Şahin'de 1 sade pilav 2 mercimek çorbası 1 su 5 da beleşten ekmek tükettikten sonra tamamen outta cash olduğumuzu farkedip tanıdık aramaya başladık. Gerçekten kimse yoktu, başlarım sosyal kelebekliğine filan dedik ara ara birbirimize, benim tuzum kuru tabi evim 5 dakikalık yürüme mesafesi, Didem'e para bulacağız, benim umrumda, onun da muhakkak ki umrundaydı ama belli etmiyordu pek, işin dalgasında engelliler için (?) dergi sattık, çocuğun teki para verdi ama sonra da böyle yalanlar uydurmanıza gerek yoktu ben engellilere yardım olsun diye verdim aklınızda olsun filan dedi, ben sinirlendim ağlayacak gibi oldum gittim gsl'nin duvarına dayandım didem çaresiz bir dergi daha satmaya çalışıyor, sonunda satamadı ama adam yine de 3 tl verdi.
kaldı geriye 65 kuruş.
taksime doğru yürümeye devam ediyoruz, yerlere bakıyorum bu sefer bozuk para bulurum diye, didem de tanıdık görmek için etrafı tarıyor, beni tanıyan zaten 500 metre öteden de tanır modunda suratım yere paralel para (-edecek birşey) arıyorum, 4 tane anketçi etrafımızı sarıyor ve yaşımızı soruyorlar.
astronot: ya bizim 1 liraya ihtiyacımız var
anketçi: tamam veririz söz kaç yaşındasınız
astronot: 16
anketçi: tüh tutmuyor
didem: 18 18 şaka yaptık!!!
anketçi: 20 olmanız lazımdı
anketçi2: zaten 20 göstermiyorsunuz da
anketçi: (anketçi3e dönerek) 1 liran var mı?
anketçi3: var var dur
anketçi: alın 1 liranız
astronot ve didem teşekkür eder futbol muhabbeti döner anketçilerle aralarında, güle oynaya taksime varırlar, didem dolmuşuna biner gider, astronot da 5 dk içinde evdedir bunları bloguna unutmadan yazar.

2 yorum:

  1. Bunun önceki kısmında ben vardım ve o çorbalar ve pilav benim sayemde tüketildi. Ve o kartonu da ben hazırladım. Benim payımı unutmayınız sayın Uzayadamı astronot. Alamn lisesi öğrencilerini de unuttuğunuzu belirtiyorum bu noktada

    YanıtlaSil
  2. hayır hayır unutmadım
    sadece
    herkes görsün istemedim adını
    anlarsın ya;)

    YanıtlaSil